Založ si blog

Buď šťastný! : )

Ahoj, buď vždy šťastný a maj krásny deň! 🙂 Keď ho, náhodou, nemáš, tak si ho sprav. Pokiaľ si sa neflákal, ale poctivo pracoval, máš naň predsa nárok! A keby si, náhodou, nevedel ako na to, čítaj ďalej…

 

 

Nikdy necíť zbytočné výčitky! Mnohé sú totiž len pozostatkom minulých príkazov a výčitiek adresovaných voči tebe druhými ľuďmi. Alebo samotným Satanom, ktorý na ne, na rozdiel od Boha ´nezabúda´, ale ktorý si ich vždy veľmi dobre pamätá, a veľmi rád nám ich aj v našom vlastnom svedomí, myšlienkach a pocitoch pripomína.

A hoci na prvý pohľad k nám všetky prichádzajú z ´našej´ hlavy, nie sú to naše vlastné a pôvodné myšlienky. Sú to len pretransformované výčitky iných ľudí a Satana, ktoré sa v tej našej hlave kedysi usadili. Väčšinou s naším dovolením…

 

My si ich však nesmieme všímať a ani si z nich robiť zbytočné starosti a stres. V prvom rade máme totiž poslúchať Boha a ako prvému slúžiť Jemu – Všeobecnému Dobru, a až potom ľuďom okolo nás. Preto sa tých našich zlovestných výčitiek neobávajme. Ak poslúchneme v prvom rade Boha a Jeho príkazy Lásky, budeme slobodní od všetkých nepríjemných pocitov, ktoré sa budú chcieť dostať do našej hlavy a kaziť nám nielen radosť zo života, ale i život samotný.

 

Náš najväčší nepriateľ, Satan, by veľmi rád zničil celú našu dušu, vieru i vďačnosť voči Bohu. A aj sa o to rôznymi spôsobmi pokúša. Robí to napríklad tým, že nás chce od Boha vzdialiť, vystrašiť nás, alebo nám vnukne myšlienku, že sme už Bohom absolútne nemilovaní, že Boh nás už viac nechce vidieť, že sa za nás hanbí, a že my Mu už nikdy viac nemôžeme patriť. Pretože sme totálne zlí a nehodní..!

Ale to všetko je len Satanov hnusný a odporný klam, ktorému nemôžeme nikdy uveriť! Nedajte sa oklamať! Satan je ten najdokonalejší a najprefíkanejší luhár, aký kedy existoval, a už nikdy viac nebude existovať nikto zákernejší a falošnejší ako je práve on. Treba si teda na jeho výmysly dať pozor, nevšímať si ich, a nebrať ich vážne.

 

Pravdou je totiž to, že Boh nás nikdy a za nič neodmietne. Aj keby sme vykonali čokoľvek zlé. Vždy môžeme k Nemu prísť a prejaviť Mu svoju ľútosť. JEDINOU PODMIENKOU je, že to musí byť naozaj úprimná a nie hraná ľútosť, a musíme naozaj chcieť sa napraviť. Ak to tak bude a Boh zistí, že to myslíme vážne, nebude mať dôvod nám neodpustiť. On totiž nikdy nijakého úprimného a kajúcneho človeka neodmieta.

 

Takže ešte raz, – nezabúdaj na to, že Satanove myšlienky nie sú tvojimi vlastnými myšlienkami, a tak sa ani zbytočne neľakaj. Satan ťa chce len naplašiť a vyviezť z rovnováhy, aby nehlodal tvoju vieru a dôveru v Dobro. Ale ty si tie bludy nevšímaj! Ignoruj ich. Zabudni na ne. Vyhoď si ich z hlavy. Alebo si ich nahraď inými. Ak to zatiaľ nevieš, musíš sa to čo najskôr naučiť..!

 

To, čo máš robiť, je obracať sa na Boha v každý jeden deň a všetko predkladať pred Jeho svätú tvár. Snaž sa s Bohom komunikovať čo najčastejšie, a zvykni si prichádzať k Nemu po všetku svoju duchovnú silu, pokoj a osvieženie.

On ťa pozná úplne dokonale a najlepšie a vie, s čím sa trápiš. Dôveruj Mu a neskrývaj sa pred Ním! Jedine On ti môže darovať pravý pokoj, pohodu a šťastie. Presne také, aké potrebuješ práve ty. Len sa Ho nesmieš báť! Osloboď sa..! Pretože… On ťa neskutočne miluje. 🙂

 

 

Ďalšia vec, – Odpusti si!

Všetko! Nič iné nie je tak dôležité ako práve toto! Pochop, že si len jednoduchý a omylný človek, a pochop aj to, že si už spasený! Každý jeden, – nech si ktokoľvek, môžeš prijať Ježiša do svojho srdca a byť očistený od všetkého sklamania, hriechu a zla!

Ježiš Kristus už raz zomrel aj za teba, a viac už zomrieť nemôže. Nereinkarnuje sa niekoľko krát, pretože reinkarnácia neexistuje. (To, čo Boh podstúpil v osobe svojho Syna, Ježiša Krista, sa nazýva inkarnácia – stelesnenie, vtelenie.) Ježiš ťa síce vykúpil „len“ jeden jediný krát, ale vykúpil ťa raz a navždy. Na večné veky vekov.

Teraz tomu už len musíš uveriť, a začať sa podľa toho správať. Mal by si sa tešiť z toho, že si Bohom milovaný a máš možnosti sa Mu za Jeho Lásku aspoň trošičku odvďačiť.

 

 

Miluj život a druhých!

Nič nie je krajšie a vzácnejšie ako ľudský život, tak si ho vychutnávaj a teš sa z neho. Naplno a s láskou. Nezabúdaj však, že aj ty v ňom máš svoje povinnosti:

Ver a dôveruj Bohu – Dobru.

Pracuj usilovne a poctivo. (Oplatí sa to, aj keď sa ti to teraz možno nezdá.)

Ak môžeš, poteš druhých a pomôž im.

Ak ťa niekto sklame, daj mu druhú šancu.

Ver v dobro a lásku, aj keď ostatní to už možno vzdali.

Ak môžeš niečo zmeniť k lepšiemu, zmeň to. Ak nie, zmier sa s tým, ako to je. Nenadávaj.

Maj rovnaký meter a pravidlá pre seba, aj pre iných.

Maj otvorené srdce a neboj sa byť úprimný.

Miluj svojich priateľov, ale maj aj svoje zásady. (Ľudia majú radi tých, čo si stoja za slovom.)

Svoj strach a obavy predlož Bohu, a zameraj sa už len na pozitívne veci.

Buď odvážny a neboj sa v zdravej miere riskovať.

Prekonávaj svoje strachy a limity, a snaž sa neustále zlepšovať. (To od nás Boh chce :))

Rob to, čo ťa baví a v čom si dobrý.

Zbieraj nové vedomosti a uč sa rôzne nové veci:

napríklad spievaj, tancuj, vykrúcaj… :), športuj, pestuj rastliny, chovaj zvieratá, upratuj, chodievaj do prírody, spoznávaj neznáme miesta, venuj sa sebe, priateľom a núdznym, zaujímaj sa o kultúru a spoločenské dianie, uč sa cudzie jazyky, čítaj, maľuj, pozeraj…

 

 

Ak ťa niekto naozaj zraní alebo zradí, odpusť mu! Ani nie tak kvôli tomu, že by si to ten druhý zaslúžil, ale kvôli tebe samému. Aby si sa ty sám zbytočne netrápil. Chceš byť predsa slobodný a šťastný, a nie skormútený a mrzutý, no nie?! Ak áno, predlož každú jednu krivdu pred Božiu Spravodlivosť, a uvidíš, čo sa postupne stane…

Ver tomu, že raz sa každému vráti všetko do poslednej omrvinky. Práve preto ty nikdy nikomu neželej nič zlé, ale buď tak veľmi (s)pokojný a šťastný, ako sa len dá. Snaž sa byť čo najviac nezlomený a veselý, akoby sa ti ani nikdy nič nestalo. Buď silný a povzbudzuj iných, aby sa nevzdávali. Zbav sa všetkého zla, nenávisti a strachu. A buď NAOZAJ slobodný a šťastný, aby si to šťastie mohol rozdávať ďalej..!

Želám ti to z celého srdca! Nielen v dnešný svetový deň šťastia, ale po celý tvoj život. 🙂

 

A nezabudni, že: „Tým, čo milujú Boha, všetko slúži na dobré…“

Podstata Žitia

30.12.2018

V časopriestore všadeprítomnej Energie vesmír mi poradil odhodiť strach priznať si vinu a vyjsť s ňou na (po)vrch /…Na svetlo sveta…/ V časopriestore nekonečnej Lásky vesmír mi povedal že všetko bude dobré že všetko chce svoj čas a sme ´tu´ len na okamžik V časopriestore večnej Pravdy vesmír mi dokázal že Pravda je len jedna nenávisť je [...]

Nonsens a nechápačka

17.10.2018

Presne dnes, vlastne len celkom nedávno, som sa dozvedela, že jedna moja spolužiačka z vysokej školy, ktorá bola priam nekonečným klbkom energie, prehrala svoj boj so zákernou chorobou. Viem to už asi 3 hodiny a stále nechápem… Pretože ONA bola proste absolútne iná! Bola mega! Mega bláznivá, mega spontánna, mega veselá, a s tak neuveriteľnou dávkou energie, že [...]

Nemôžete vôbec nič

09.03.2018

Človeka už viac nemôžete len tak ho zavrieť za mreže Ani ho spútať Ani mu zapchať ústa Ani mu ich zalepiť Ani ho navždy umlčať… Človek je viac ako zviera Vždy bol, a vždy bude Je viac než čokoľvek iné čo chodilo už po zemi živé, neživé či mŕtve… Človek je merítkom všetkých vecí na Zemi Je zvláštnym stvorením vyvoleným spomedzi [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

jessica

Nič nie je nemožné, ak v to veríte! O svete, o živote, o vzťahoch, o ľuďoch, o paradoxoch... Moju prvú zbierku básní "Na brehu sveta" (aj s mojím podpisom), si môžete kúpiť cez www.bux.sk/knihy/286939-na-br… Už je len posledných 13 kusov, preto neváhajte príliš dlho... ;) Vďaka za Vašu priazeň a podporu! :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 267
Celková čítanosť: 567652x
Priemerná čítanosť článkov: 2126x

Autor blogu

Kategórie