Kávu si osolím o trochu víc. . . : )

31. decembra 2016, jessica, Zo života

Cukor a soľ… Veční nepriatelia nášho zdravia, ktorí sú večne spolu… Večne zamieňaní, večne preklínaní… Len pre to, že človek to s nimi prehnal, pomýlil sa, alebo mu niekto zamiešal karty… Pardon, dózy. 🙂

 

Na prvý pohľad máte pred sebou dve, úplne rovnaké dózy, avšak s dvoma rôznymi ingredienciami. Slanou a sladkou. A občas si ich, nechtiac, môžete zameniť. Nevadí, stáva sa… Nie každý deň je nedeľa, a nie vždy ide všetko rýchlo a hladko, ako po masle. Niekedy je to proste tak, že ´keď sa darí, tak sa darí´, a vtedy sa nám ľahko môže stať, že si osolíme kávu, či ocukríme vývar. Aj mne sa to už stalo, takže nebojte sa, nie ste v tom sami..

 

Dôležité je, nerobiť z toho tragédiu, a nebrať sa príliš vážne, ale naopak, – zasmiať sa na tom. 😉 Pretože toho smiechu v živote až tak veľa nemáme, a mali by sme ho mať viac. Ak sa nám zatiaľ nepodarilo to, čo sme chceli, neznamená to, že sa nám to nepodarí neskôr. Preto sa nehanbime, a smejme sa. Doprajme si radosť a relax, a nezabúdajme, že smiech skutočne pomáha a lieči. A pokiaľ nejde o život, tak nejde o nič.

 

Skúsme brať všetky veci v roku 2017 o niečo zodpovednejšie a uvážlivejšie, no ak sa už pre ne raz rozhodneme, tak zároveň aj hravejšie a uvoľnenejšie, aby sme si ich aj naozaj užili. Či už sa rozhodneme pre nové bývanie, novú prácu, nové hobby, či novú životnú lásku, dajme do toho maximum svojej energie, plánovania a snahy. Zároveň s tým však nikdy nestraťme z dohľadu sami seba, a svoje vlastné záujmy a predstavy o zábave, oddychu a trávení voľného času.

 

Ide totiž o to, aby sme zostali sami sebou, a boli sami so sebou v pohode tak veľmi, a tak často, ako sa len dá. Len tak potom budeme môcť darovať kúsok z tej našej pohody aj iným. Prípadne ich rovno naučiť, ako na to… 🙂 Pretože každá pomoc a dobro sa ráta, a vždy sa nám aj vrátia. Skôr, alebo neskôr, ale stane sa to.

 

Všetko dobré do Nového Roka 2017!

A nech je TENTO NOVÝ pre nás ešte radostnejší, pohodovejší a úspešnejší ako ten predtým!  😉