Založ si blog

Osloboďte sa

Nikdy, naozaj nikdy sa v dobrých veciach nevzdávajte a nekapitulujte. Dokonca ani vtedy nie, keď ste už veľakrát predtým v danej veci zlyhali.

Nikdy sa nenechajte spútať, ale vždy bojujte za svoju slobodu. Predovšetkým však za slobodu od pokušení, zla a hriechu. A to teda najmä sami so sebou. Buďte vnútorne slobodní a bojujte proti svojim vlastným zlým pohnútkam, slabostiam a zlozvykom. Osloboďte sa od toho, čo vás ničí, obmedzuje a strháva dole. Osloboďte najmä svoju dušu a dovoľte jej, aby sa uzdravila a očistila od každého zla, strachu a neslobody.

 

Aj keď dnes už, našťastie, nežijeme v časoch neslobody, pamätajme na to, že duševná sloboda je ešte oveľa dôležitejšia ako tá vonkajšia…

 

 

Ježiš o sebe povedal, že je „Cesta, Pravda a Život“ (Jn 14,6), a ja som si istá, že je to presne tak.

Taktiež povedal: „Pravda vás oslobodí“. A aj to je celkom pravda, pretože zbytočne si budeme navrávať, že niečo je, keď to v skutočnosti nie je, a naopak. Pravda aj tak vždy vyjde najavo, či sa nám to páči alebo nie.

„Lebo nič nie je skryté, čo by sa nevyjavilo, a nič utajené, čo by sa neprezvedelo a nedostalo na verejnosť.“ (Lk, 8, 17)

 

Faktom je aj to, že každý jeden systém, ríša či vláda, ktoré nie sú založené na skutočnej solidarite a na Bohu – Láske, skôr či neskôr padnú. A do konca sveta tu zostane a pretrvá jedine Láska. Aj keď dovtedy bude možno vysmievaná, skrytá a utláčaná, ale prežije. Pretože je Nesmrteľná, Nekonečná a Nemenná. Tou Láskou je sám Boh, ktorý nás neustále pozýva do spoločenstva s Ním, do Jeho nekonečnej a bezpodmienečnej Lásky a Šťastia. Nebojme sa Jeho ponuku prijať a užívať ju naplno..!

 

Rovnako tak ako neslobode, nikdy sa nepoddávajme ani nezmyselnému strachu, ktorý nás oberá o radosť a pokoj, ale vždy ho zverme Bohu, ktorý sa oň ´postará.´ Zverme na Neho všetko to zlé a ťažké, čo nás trápi, ale potom aj pozorne počúvajme, čo nám On hovorí a radí. Boh totiž chce, aby sme Mu dôverovali, nebáli sa s Ním žiť, a aby sme spolu s Ním na sebe  naozaj makali. Samozrejme, že každý individuálne, postupne a s osobitne citlivým prístupom. A keďže platí aj to, že „Práca šľachtí“, a prekonávaním malých strachov dokážeme časom prekonať aj tie väčšie, nejakú tú prácu musíme vykonať aj my sami. Alebo dovoliť iným ľuďom, aby nám s tým trochu pomohli…

 

Pamätajme si však, že pokiaľ vedome a s dôverou neprenesieme na Boha všetko naše zlo, starosti, bolesti a trápenia, potiaľ ich budeme musieť vláčiť na pleciach my sami. A na čo je dobré, vliecť sa vždy a všade len sám, opustený, v temnote, a s ťažkým bremenom..?! Nie je oveľa lepšie a rozumnejšie prestať slúžiť svojmu egu a nezmyselnej pýche, celkom sa od nich oslobodiť, pravdivo si priznať svoje ľudské hranice a začať konečne veriť a slúžiť Pánovi..?!

 

Myslíte, že je to príliš ťažké?! Nie, ubezpečujem vás, že nie je. Namáhavé je to naozaj len sem-tam, miestami. Je to niečo ako keď pri dlhej cyklotrase okolo priehrady občas narazíte na nejaký ten strmáčik. Inak je celá tá trasa vlastne pohoda, krása, dobrodružstvo, relax a nové zážitky. Plus navyše aj trošku tej vynaloženej námahy a potu, najmä ak sa bicyklujete za teplého letného poludnia…

 

Ale dá sa to zvládnuť. S Bohom sa dá zvládnuť naozaj všetko. Stačí sa len naučiť viac dôverovať. Jemu samému, i tým správnym ľuďom, ktorých nám On poslal. No netreba pritom zabúdať, že nikto, ani samotný Ježiš, nám nikdy nesľúbil, že keď Mu uveríme, odrazu budeme mať život ako v bavlnke. Pretože tak to určite nebude… Ale čím viac si pod Jeho zástavou, a spolu s Ním vybojujeme a pripojíme sa k Jeho víťazstvu, tým lepšie to bude pre našu šťastnú a spokojnú dušu. Jeho nekonečná sila nás bude vždy posilňovať do nových akcií a Jeho slová nám dodajú novú nádej vždy, keď si to budeme priať.

 

 

Nebojme sa teda a podeľme sa o svoje starosti s Bohom. On ich zaručene príjme a zvládne. Ale snažme sa byť pri tom na 100% úprimní. K sebe i k Nemu. Boh je totiž Pravda, a aj keby chcel, jednoducho by od nás tie naše falošné a vykonštruované ´prosby´ či ´ľútosti´ nedokázal prijať. Pravda a lož totiž nejdú dokopy…

 

Pred Bohom musíme byť naozaj pravdiví a s dôverou Mu pred Jeho svätú tvár predložiť úplne VŠETKO. Ak to dokážeme úprimne, môžeme sa začať radovať. Pretože už čoskoro príde zmena k lepšiemu a nám sa bude dariť…

Ak by to tak ale predsa len hneď nešlo, a my by sme sa ešte necítili byť na akúkoľvek zmenu dostatočne silnými, neobviňujme sa a nepodliehajme panike. Všetko má svoj správny čas, kedy sa to stane. Hlavne nestrácajme nádej a naďalej Bohu dôverujme. Po čase, keď už budeme na zmenu pripravení o niečo viac, tá potom skôr či neskôr príde, pretože sme si ju želali…:)

 

Vždy si ale želajme len dobré a prospešné veci, a nikdy nie zlé. Splniť sa nám totiž môžu aj tie zlé, a to by nebolo dobré ani pre nás, a ani pre nikoho iného. Všetko dobro aj zlo sa totiž každému odosielateľovi minimálne raz vráti späť, a preto sa všetkého toho nepotrebného zla vo svojom vnútri čo najrýchlejšie zbavme. Poprosme Boha – Lásku, aby nám s tým pomohol..!

 

Podstata Žitia

30.12.2018

V časopriestore všadeprítomnej Energie vesmír mi poradil odhodiť strach priznať si vinu a vyjsť s ňou na (po)vrch /…Na svetlo sveta…/ V časopriestore nekonečnej Lásky vesmír mi povedal že všetko bude dobré že všetko chce svoj čas a sme ´tu´ len na okamžik V časopriestore večnej Pravdy vesmír mi dokázal že Pravda je len jedna nenávisť je [...]

Nonsens a nechápačka

17.10.2018

Presne dnes, vlastne len celkom nedávno, som sa dozvedela, že jedna moja spolužiačka z vysokej školy, ktorá bola priam nekonečným klbkom energie, prehrala svoj boj so zákernou chorobou. Viem to už asi 3 hodiny a stále nechápem… Pretože ONA bola proste absolútne iná! Bola mega! Mega bláznivá, mega spontánna, mega veselá, a s tak neuveriteľnou dávkou energie, že [...]

Nemôžete vôbec nič

09.03.2018

Človeka už viac nemôžete len tak ho zavrieť za mreže Ani ho spútať Ani mu zapchať ústa Ani mu ich zalepiť Ani ho navždy umlčať… Človek je viac ako zviera Vždy bol, a vždy bude Je viac než čokoľvek iné čo chodilo už po zemi živé, neživé či mŕtve… Človek je merítkom všetkých vecí na Zemi Je zvláštnym stvorením vyvoleným spomedzi [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

jessica

Nič nie je nemožné, ak v to veríte! O svete, o živote, o vzťahoch, o ľuďoch, o paradoxoch... Moju prvú zbierku básní "Na brehu sveta" (aj s mojím podpisom), si môžete kúpiť cez www.bux.sk/knihy/286939-na-br… Už je len posledných 13 kusov, preto neváhajte príliš dlho... ;) Vďaka za Vašu priazeň a podporu! :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 267
Celková čítanosť: 567133x
Priemerná čítanosť článkov: 2124x

Autor blogu

Kategórie